Jednokřídlé pouzdra - minimalismus i elegance

V PRO-DOMA si uvědomujeme, že každý metr v interiéru je cenný, tak proč bychom ho měli nezbytně věnovat dveřím? Proto ve spolupráci s naším dodavatelem dveří ECLISSE představujeme interiérové dveře, které toto vyřeší.

Umístěním dveřního pouzdra můžou dveře zmizet ve zdi a volný prostor lze rázem využít třeba pro umístění nábytku nebo dekorace. Proč bychom se měli při zařizování interiéru nechat limitovat dveřmi? Klasické otočné dveře mají své nesporné výhody, jako lepší zvuková izolace mezi místnostmi, které chceme mezi sebou odhlučnit, často ale jinde, kde takové nároky nejsou, překáží nebo zabírají plochu, kterou bychom jinak mohli prakticky využít. Právě proto považujeme pouzdra pro posuvné dveře za užitečný výrobek. Umožňuje nám plnohodnotně využívat prostor, který máme k dispozici. Pouzdro je kovová konstrukce, která se instaluje do zděné nebo sádrokartonové příčky. Stane se tedy součástí stěny a když potřebujeme mít otevřené dveře, tak nikde nepřekáží. Pouzdra jsou konstruována tak, aby koncovým uživatelům sloužila dlouhodobě bezproblémově, a aby šla snadno instalovat.

Velmi často se používá verze do sádrokartonu, a to zejména při rekonstrukcích. Pouzdro do SDK dodáváme v praktickém balení, které se snadno přenese a smontuje. Usadí se do rastru a opláští sádrokartonovými deskami společně s celou stěnou. Následně se do pouzdra namontují dveře a obložka. Při nové výstavbě se zase více používají pouzdra k zabudování do zdi.

Montážníci jsou u výrobků ECLISSE spokojení především s tím, že všechny díly dobře pasují k sobě. Výrobce si zakládá na detailech a kvalitě. Všechny výrobky jsou odzkoušené a certifikované a bezproblémové, vztahuje se na ně záruka 12 let.

Do pouzdra lze instalovat jakékoli dveře. Velmi oblíbené jsou čistě bílé - jsou nadčasové a hodí se k jakémukoli jinému vybavení. Zákazníci také často volí různé tóny dřevin. Velmi elegantně vypadají také dveře lakované.

K dostání jsou také různé typy dveří, co se vnitřní struktury týče. Tělo často tvoří rám vyplněný voštinou. Povrch bývá potažen fólií, laminem nebo dýhou. Výhodou těchto dveří je nižší hmotnost. Speciální kategorií jsou dveře masivní.

Ve výběru často hraje roli styl a cena. Ať už si ale vyberete jakékoli dveře, můžete si u nich vybrat, jestli se mají zamykat například na kličku či na klíč.

Můžete se také rozhodnout pro celoskleněné dveře. Výběr je skutečně velký, od transparentních přes satinované, kouřové či bronzové, s různými dekory a motivy.

 Také u celoskleněných dveří si můžete vybrat libovolnou dveřní mechaniku. Pokud potřebujete, aby se vaše posuvné celoskleněné dveře zamykaly, je to možné. Všimli jste si, že nikde u posuvných dveří není práh?

Posuvné dveře do zdi jsou totiž bezbariérové. Podlaha může navazovat skrz všechny místnosti bez jakéhokoli přerušení.

Pokud máte požadavky na větší akustický útlum, do pouzder lze použít akustické dveře s obložkou.

Další zajímavostí je, že svoje posuvné dveře můžete obohatit o různé komfortní doplňky. Velmi oblíbené jsou tiché dorazy, které buď jednostranně nebo oboustranně tlumí dovření dveří.

Vyhledávané je také tlačítko, díky kterému lze jednoduše dveře vysunout z kapsy pouzdra.

Do pouzdra lze instalovat motorizaci a dveře ovládat například přes vypínač či pohybový radar. To se ale používá ve velmi speciálních případech.

Zajímá vás, jak je to s rozměry? Mezi standardní rozměry patří pouzdra od šířky průchodu 60 do 110 cm na výšku 197, což je česká norma. Čím dál více zákazníků si však dnes vybírá výšku 210, která vypadá velmi elegantně.

PRO-DOMA ve spolupráci s ECLISSE specializuje také na atypy, takže může dodat pouzdro pro dveře až do rozměru 200 cm na šířku a 300 na výšku. Existuje více jak 10.000 různých možností, jak zajistit, aby dveře dle vašich potřeb mohly zavřít do zdi.